Спеціальні потреби

Китайські хакери вкрали важливу інформацію ВМС США


Хакери, які працюють на уряд Китаю, отримали доступ до комп’ютерів компанії – підрядника ВМС США і вкрали велику кількість даних про стратегію підводних боїв, включаючи плани використання надзвукових ракет на підводних човнах США, повідомляє Reuters з посиланням на видання Тhe Washington Post, яке, в свою чергу, отримало цю інформацію від неназваних посадовців США.

За інформацією посадовців, хакерські напади стались в січні та лютому. Тепер їх розслідують ВМС США у співпраці з ФБР.

«Відповідно до правил федерального уряду, компанії мають інформувати уряд у випадку «кіберінциденту», який завдав шкоди або через який постала загроза нанесення шкоді їх мережам, які містять інформацію без грифу «секретно», - зазначив посадовець ВМС США у відповідь на запит Reuters.

Хакери атакували підрядника Центру підводних бойових дій ВМС США – військової установи, що базується в Ньюпорті, штат Род-Айленд, згідно з інформацією The Washington Post.

Матеріали містили 614 гігабайтів інформації, пов’язаної з проектом «Морський дракон», сигнальні і сенсорні дані, інформацію криптографічних систем, а також електронну бібліотеку, - повідомляє видання.

Дивіться також: Торговельна війна у часи глобалізації: як від тарифів на Китай постраждають американські фермери

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG