Спеціальні потреби

Есмінці Китаю та США ледве розминулись у спірних водах


Китайський військовий корабель небезпечно наблизився до американського ескадреного міноносця USS Decatur у спірних водах Південнокитайського моря.

Речник Тихоокеанського флоту США Чарльз Браун у коментарі CNN повідомив, що китайський есмінець Luyang здійснив непрофесійний і небезпечний маневр, через що американський корабель мав ухилитись від зіткнення.

Браун заявив, що військовий човен КНР рухався украй агресивно і наблизився до есмінця США на надзвичайно коротку відстань у сорок метрів.

Американські військові підкреслюють, що попри інцидент, й далі здійснюватимуть операції на воді та у повітрі в регіоні, там, де "дозволяє міжнародне право".

Цей інцидент стався на тлі загострення американсько-китайських відносин. У понеділок газета The New York Times повідомила, що Китай скасував переговори зі США на високому рівні з безпеки, в яких у жовтні повинні були взяти участь міністр оборони США Джим Маттіс і держсекретар Майк Помпео.

Минулого тижня під час виступу на засіданні Раді безпеки ООН у Нью-Йорку президент США Дональд Трамп сказав, що адміністрації президента стало відомо про зусилля з боку Китаю втрутитися у майбутні проміжні вибори у листопаді. Міністр закордонних справ Китаю заперечив звинувачення американського лідера.

Дивіться також: ​Викладач мужності: 21-річний волонтер "Азова" ділиться досвідом та уроками сучасної війни школах Дніпра. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG