Спеціальні потреби

У Киргизстані закликають до відставки голови Служби безпеки


У Киргизстані закликають до відставки голови Служби безпеки
У Киргизстані закликають до відставки голови Служби безпеки

Сотні людей зібралися у столиці Киргизстану Бішкеку закликаючи до відставки голови Служби безпеки країни, якого вони звинувачують у замаху на життя чільного націоналістичного лідера.

Прихильники Камчібека Ташиєва, який очолює опозиційну партію «Ата-Журт» закликають до відставки голови Служби безпеки Киргизстану Кенешбека Душенбаєва.

Ташиєв звинувачує Душенбаєва у намаганні вдертися в його будинок і вбити його. Він називає напад, який стався у суботу, політично мотивованим актом.

Демонстранти також вимагають оприлюднення результатів парламентських виборів, які відбулися 10го жовтня. Згідно з попередніми результатами, лідерують кандидати від партії «Ата-Журт». Проте представники виборчої комісії поки що офіційно не затвердили результатів голосування.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG