Спеціальні потреби

У Чикаго пройшов фестиваль міст-побратимів


Започаткована президентом Ейзенгауером ініціатива народної дипломатії виявилась важливим ресурсом у міждержавних відносинах. Зокрема у Чикаго у 1960-му році було створено Міжнародний комітет міст-побратимів. На сьогодні, завдяки комітету, культурне та економічне співробітництво з Чикаго налагоджують 28 міст світу, серед яких і Київ.

«Комітет Києва є одним із найактивніших з чудовим керівництвом на чолі з Вірою Іляшевською. Вона веде надзвичайну діяльність, щороку організовуючи певну кількість заходів. Ми реалізовуємо успішні програми обміну між нашими містами – Чикаго та Києвом».
Лерой Аллала
Ще з перших років української незалежності Київ є побратимом для американського міста Чикаго, у центрі якого відбувається щорічний фестиваль міст-побратимів. Серед багатьох учасників тут є і український куточок.

Сьомий міжнародний фестиваль міст-побратимів Чикаго розмістився на центральній площі мегаполіса. Захід організовано з метою поширення знань про культурні особливості різних народів світу та налагодження дружніх стосунків між різними етнічними громадами. Національна їжа, музика, танці та сувенірі – фестиваль тривав 5 днів, і цього разу серед чиказьких хмарочосів танцювали юні гуцули з діаспори, а гостям міжнаціонального свята смакували українські страви.

21 рік тому саме українська діаспора в Чикаго відігравала важливу роль у створенні Комітету міст-побратимів Чикаго-Київ. З того часу комітетом організовано безліч двосторонніх візитів і налагоджено тісні звязки у сфері культури і освіти.

«Комітет Києва є одним із найактивніших з чудовим керівництвом на чолі з Вірою Іляшевською. Вона веде надзвичайну діяльність, щороку організовуючи певну кількість заходів. Ми реалізовуємо успішні програми обміну між нашими містами – Чикаго та Києвом», – каже виконавчий директор комітету міст-побратимів Чикаго Лерой Аллала.

Проте, починаючи з цього року, робота Комітету міст-побратимів Чикаго акцентуватиметься на бізнесі та економічних відносинах. Для цього Комітет готовий залучати до співпраці як американські, так і українські компанії.

Комітет міст-побратимів Чикаго-Київ сподівається на безхмарну економічну співпрацю міст і подальшу інтеграцію України у міжнародну спільноту.
XS
SM
MD
LG