Спеціальні потреби

Південна Корея відкликала нові військові навчання


Південнокорейські морські піхотинці на острові Йонпхендо
Південнокорейські морські піхотинці на острові Йонпхендо

Збройні сили Південної Кореї повідомили про другий раунд навчань на острові Йонпхендо, але пізніше відкликали їх. Це мала бути друга частина навчань, які минулого тижня викликали артилерійський обстріл острова з боку Північної Кореї.

Мешканців острова повідомлено через гучномовці, щоб вони, починаючи з вівторка вранці, шукали притулку в бомбосховищах. Однак військові представники заявили в понеділок, що навчання скасовано. Не подано жодного пояснення цього рішення.

У районі залишається висока напруженість.У недалеких водах Жовтого моря американські та південнокорейські кораблі ведуть навчання.

У понеділок вранці президент Південної Кореї Лі Мен Бак вибачився перед народом з приводу слабкої реакції на атаку з боку Північної Кореї і обіцяв, що Пхеньян заплатить «високу ціну», якщо знову заатакує.

Північна Корея заявила, що вона обстріляла острів, вбиваючи двох солдатів і двох цивільних, тому що південні корейці зігнорували попередження не стріляти у спірні води в районі острова. Вона заявила, до дальші такі провокації зустрінуться з «безжалісною» атакою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG