Спеціальні потреби

Бірма надавала Північній Кореї продовольчу допомогу


Бірма надавала Північній Кореї продовольчу допомогу
Бірма надавала Північній Кореї продовольчу допомогу

Згідно зі оприлюдненим секретним дипломатичним документом США, Бірма постачила Північній Кореї десятки тисяч тонн рису в обмін на зброю.

Такий документ був відправлений у липні 2009 року від посольства США у Рангуні. Його нещодавно оприлюднив сайт «Вікілікс». У ньому зазначається, що продовольство доставлялося КНДР протягом перших 6 місяців 2009 року в обмін на звичайну зброю.

У документі також цитується достовірне бізнес-джерело, яке повідомляє, що доставки тривали впродовж понад 5 років. Північна Корея страждає від хронічної нестачі продовольства, проте має досконалу індустрію виробництва зброї.

Американські чиновники віддавна підозрюють, що КНДР можливо допомагає Бірмі у придбанні ядерної зброї. Проте, такі обвинувачення Бірма відкидає.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG