Спеціальні потреби

Байден та Конгрес домовились про бюджет США, який був умовою спікера Джонсона, щоб поставити на голосування допомогу Україні  


Палата представників і Сенат працюють над завершенням пакету, який можна буде швидко винести на розгляд, і я негайно його підпишу”, - заявив президент США Джо Байден. REUTERS/Bonnie Cash
Палата представників і Сенат працюють над завершенням пакету, який можна буде швидко винести на розгляд, і я негайно його підпишу”, - заявив президент США Джо Байден. REUTERS/Bonnie Cash

Республіканці і демократи у Конгресі узгодили з Білим домом законопроєкт про фінансування уряду США до кінця фінансового року, тобто до кінця вересня. Про це повідомив Білий дім.

“Ми дійшли згоди з лідерами Конгресу, як рухатись далі у питанні законопроєкту про фінансування уряду до кінця [фінансового] року. Зараз Палата представників і Сенат працюють над завершенням пакету, який можна буде швидко винести на розгляд, і я негайно його підпишу”, - заявив президент США Джо Байден.

Найгострішим питанням цього законопроєкту було обговорення фінансування Міністерства внутрішньої безпеки США, який, серед іншого, опікується ситуацією на південному кордоні США. Демократи та республіканці мають різні підходи до того, як розв'язувати питання нелегальної міграції.

За повідомленням Reuters, Палата представників за правилами має три дні на розгляд законопроєкту, перед тим як винести його на голосування.

Раніше спікер Майк Джонсон заявляв, що пріоритетом для Палати представників є затвердження бюджетного законодавства, і лише після цього він може винести на розгляд законопроєкт про фінансування України та інших партнерів.

Джонсона звинувачують у тому, що він відмовляється ставити на голосування пакет допомоги іноземним державам у розмірі 95 мільярдів доларів, до якого входять і кошти для допомоги Україні.

У лютому Сенат проголосував за цей законопроєкт. І щоб він став законом, його має підтримати Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG