Спеціальні потреби

США, Британія звинуватили ГРУ Росії у масштабному кібернападі на Грузію


Держсекретар США Майк Помпео
Держсекретар США Майк Помпео

28 жовтня 2019 року, російська військова розвідка ГРУ провела масштабний кібернапад на Грузію. Про це йдеться в заяві Держсекретаря США від 20 лютого 2020 року.

"Росія має негайно припинити такі дії в Грузії та інших країнах", - наголосив Помпео.

Напад "безпосередньо вплинув на населення Грузії, призвів до збоїв у роботі тисяч урядових та приватних вебсайтів та у трансляції щонайменше двох великих телеканалів", наголошується у заяві.

Такі дії "сіють розбрат, створюють відчуття незахищеності та шкодять демократичним інституціям" а також "суперечать спробам Росії заявити про себе, які відповідального діяча в кіберпросторі", заявили у Держдепі.

З відповідною заявою виступив і міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб.

"Нерозсудливий і нахабний кібернапад ГРУ проти Грузії, суверенної та незалежної країни, повністю неприйнятний, - заявив Рааб. – Уряд Росії має чіткий вибір: продовжувати агресивну поведінку проти інших країн, або ставати відповідальним партнером у сфері міжнародного права".

Грузія звинуватила Росію у зневазі до міжнародного права. "Нещодавній кібернапад Росії, здійснений, щоб принести шкоду на суверенній території Грузії, демонструє їх бажання діяти незважаючи на міжнародні норми", - йдеться в заяві МЗС країни.

Дивіться також: Як відбирають і навчають собак-поводирів. Відео

Як відбирають і навчають собак-поводирів. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG