Спеціальні потреби

Президент та віце-президент США прибули на щоденний брифінг щодо коронавірусу у Білому домі. З ними - доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту з питань алергії та інфекційних хвороб США
Президент та віце-президент США прибули на щоденний брифінг щодо коронавірусу у Білому домі. З ними - доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту з питань алергії та інфекційних хвороб США

Головне про коронавірус. 5 квітня

Президент Дональд Трамп відправляє у Нью-Йорк тисячу додаткових військових на допомогу у боротьбі зі спалахом коронавірусу.

Президент Трамп у суботу заявив, що попереду на США чекає тиждень, коли помре дуже багато людей. Він розпорядився відправити в епіцентр хвороби - в м.Нью-Йорк - тисячу додаткових військових.

"Це напевне буде найважчий тиждень. На жаль, буде дуже багато смертей. " - сказав Дональд Трамп. Кількість хворих на коронавірус у США - понад 300 тисяч осіб.

Delta втрачає 60 мільйонів доларів на день через пандемію - Гендиректор авіакомпанії

Авіакомпанія Delta заявляє, що дотацій на виплату заробітної плати недостатньо для того, аби авіакомпанія працювала в повному обсязі. Тим часом, майже третина із 90 000 співробітників авіакомпанії взяли добровільні неоплачувані відпустки. А ті, хто й досі ходить на роботу, стали заробляти менше, адже менше годин на день і працюють.

Трамп: США можуть запровадити мито на імпорт нафти

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати можуть запровадити мито на імпорт сирої нафти, щоб захистити американську нафтову галузь від різкого обвалу цін на світовому ринку – у тому випадку, якщо Росія і Саудівська Аравія найближчим часом не домовляться про скорочення обсягів видобутку нафти.

Темпи поширення коронавірусу у США можуть сповільнитись до кінця квітня – Білл Гейтс

Засновник компанії Microsoft та благодійник-мільярдер Білл Гейтс вважає, що продовження режиму соціального дистанціювання може призвести до того, що темпи розповсюдження вірусу вже сповільняться до кінця квітня. Про це він сказав у неділю в інтерв’ю каналу Fox News.

«Якщо б ми продовжували ходити на роботу, подорожували, як раніше, ця б динаміка вгору ніколи не припинилась, і заразились би більшість людей», - каже Гейтс. Він додав, що карантин – це єдиний спосіб подолати вірус: «На щастя, якщо ми будемо використовувати цей інструмент ефективно, до кінця цього місяця кількість нових випадків припинить зростати».

У Нью-Йорк відправляють тисячу додаткових військових на допомогу у боротьбі з COVID-19

“За моїм указом 1000 військових відправляються в м.Нью-Йорк, щоб допомогти там, де їх потребують найбільше. Це найгарячіше місце з усіх”, - сказав президент США Дональд Трамп

У п'ятницю міністр оборони США Марк Еспер підтвердив, що Пентагон розглядає можливість лікування пацієнтів з коронавірусом на борту корабля-шпиталю американського флоту, що базується у Нью-Йорку.

За останню добу кількість хворих на коронавірус у штаті зросла на 10 841 особу, це найбільше зростання за добу за весь період спалаху коронавірусу.

Більше

XS
SM
MD
LG