Спеціальні потреби

Президент та віце-президент США прибули на щоденний брифінг щодо коронавірусу у Білому домі. З ними - доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту з питань алергії та інфекційних хвороб США
Президент та віце-президент США прибули на щоденний брифінг щодо коронавірусу у Білому домі. З ними - доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту з питань алергії та інфекційних хвороб США

Головне про коронавірус. 5 квітня

Президент Дональд Трамп відправляє у Нью-Йорк тисячу додаткових військових на допомогу у боротьбі зі спалахом коронавірусу.

Президент Трамп у суботу заявив, що попереду на США чекає тиждень, коли помре дуже багато людей. Він розпорядився відправити в епіцентр хвороби - в м.Нью-Йорк - тисячу додаткових військових.

"Це напевне буде найважчий тиждень. На жаль, буде дуже багато смертей. " - сказав Дональд Трамп. Кількість хворих на коронавірус у США - понад 300 тисяч осіб.

Українські церкви у США відсвяткували Вербну неділю попри пандемію коронавірусу

Українська греко-католицька церква у м.Вашингтон (округ Колумбія), яка дотримується григоріанського календаря, 4-го березня провела богослужіння і освячення гілок на Вербну неділю через Фейсбук.

А в УПЦ у США розіслали вказівки для священиків освятити на Вербну неділю гілки, які перебуватимуть у церквах доти, поки не відновляться богослужіння з людьми у церкві. В першу ж неділю після карантину священики мають роздати вірянам освячені гілки.

Сумна Bербна неділя. Ось як світ відзначає свято під час пандемії COVID-19. Фото-галерея

Сьогодні - Вербна неділя за Григоріанським календарем. У Ватикані глава католицьої церкви Папа Римський Франциск відзначив свято у порожній базиліці Святого Петра. Під час служби він закликав людей у час пандемії коронавірусу не так перейматися тим, чого їм бракує, але як вони можуть полегшити страждання інших.

Національний зїзд демократичної партії може пройти віртуально - Байден

Джо Байден, лідер на президентських перегонах 2020 від демократів у неділю заявив, що Національний з’їзд демократичної партії, який має обрати єдиного партійного кандидата на виборах у листопаді, можливо доведеться провести віртуально.

Колишній віце-президент сказав в ефірі програми каналу ABC «На цьому тижні», що, можливо, не вдасться зібрати безпечно тисячі людей в одному місці під час пандемії.

«Ми повинні провести з’їзд. Можливо, доведеться зробити це віртуально. Я думаю, ми повинні зараз про це подумати», - сказав Байден і закликав тих, то приймає це рішення, дослухатись до експертів та керуватись наукою.

Більше

XS
SM
MD
LG