Спеціальні потреби

Керрі обговорив з Лавровим конфлікт на Донбасі


Ситуація з правами людини на окупованих територіях складна - ООН. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Ситуація з правами людини на окупованих територія складна - ООН. Відео

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що чоловіків, жінок і дітей на контрольованих сепаратистами територіях на сході України вбивають, катують і ґвалтують.

Про це Керрі заявив у понеділок у Женеві, де він виступив з промовою на засіданні Ради прав людини ООН.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав учасникам зібрання, що досягнуто певного прогресу стосовного припинення вогню в Україні і закликав владу в Києві відсторонитися від - за його словами - «екстремістів».

США та їх європейські союзники розглядають можливість запровадження додаткових санкцій проти Москви за її дії в Україні, де президент Петро Порошенко каже, що підтримувані Росією сепаратисти продовжують порушувати угоду про припинення вогню.

У понеділок Управління ООН з прав людини повідомило, що від квітня 2014 року у Східній Україні було вбито понад шість тисяч людей - «незважаючи на низку домовленостей про припинення вогню».

Перед засіданням Ради з прав людини ООН Керрі провів зустріч з Лавровим, яка тривала більше години і, на якій вони обговорювали конфлікт в Україні та інші спірні питання, що стосуються відносин обох країн.

Востаннє вони зустрічалися близько місяця тому за лаштунками Мюнхенської конференції з безпеки в Німеччині.

За кілька днів до зустрічі в Женеві, виступаючи в Конгресі, Керрі заявив, що російські офіційні особи брехали йому в обличчя, кажучи про дії Москви в Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG