Спеціальні потреби

Керрі таки зустрінеться з Путіним і Лавровим у вівторок


Державний секретар США Джон Керрі у вівторок зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі, Росія, щоб обговорити кризу в Україні та конфлікти на Близькому Сході.

Це перші відвідини Росії для Керрі після початку воєнних дій на Східній Україні. Як повідомляє Державний департамент США, Керрі та Путін, а також міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорять «низку питань двосторонніх і багатосторонніх відносин, зокрема Іран, Сирію та Україну».

У ході прес-конференції у понеділок речниця Держдепу Марі Гарф також спростувала слова речника Путіна Пєскова про те, що зустріч президента Росії та голови Держдепу ще не погоджена.

Державний департамент також заявив, що візит є «частиною наших зусиль з підтримки прямих зв’язків з вищим керівництвом Росії для забезпечення чіткого донесення позиції США».

Після короткої зупинки в Росії Керрі вирушить до Туреччини на зустріч з міністрами закордонних справ держав – членів НАТО, а тоді повернеться до США на зустріч лідерів арабських держав, яку проведе президент США Барак Обама у своїй заміській резиденції Кемп Дейвид.

Тим часом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок звинуватив Москву в порушенні перемир’я в Україні, наданні воєнної допомоги проросійським сепаратистам і нарощуванні військової присутності уздовж кордону з Україною.

Дивіться також: Курт Волкер: Путіна треба зупинити в Україні

Курт Волкер: Путіна треба зупинити в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG