Спеціальні потреби

Керрі продовжує переговори щодо іранської ядерної програми


Мохаммад Заріф, Кетрін Ештон, Джон Керрі
Мохаммад Заріф, Кетрін Ештон, Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі продовжує напружені переговори задля досягнення угоди щодо іранської ядерної програми. Сторони повинні досягти угоди до понеділка.

В п’ятницю Керрі зустрівся з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Заріфом у Відні.

Між тим зростає занепокоєння, що сторони не зможуть до понеділка врегулювати протиріччя і вирішать знову перенести крайній термін.

Днем раніше, в четвер, держсекретар зазначив, що його команда не розглядає можливості відстрочки і працює над досягненням угоди.

Іран і група країн, в числі яких США, Великобританія, Китай, Франція, Росія та Німеччина, протягом останнього року намагаються досягти угоди, результатом якої було б скорочення іранської ядерної програми в обмін на послаблення санкцій.

США та їх союзники підозрюють, що Іран працює над виготовленням ядерної зброї. Ісламська республіка твердить, що її розробки в галузі ядерної енергетики мають мирний характер.

Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) у четвер розповів, що Іран надав переконливі пояснення щодо своєї ядерної програми.

У промові перед Радою керуючих у Відні Юкія Амано закликав Тегеран надати експертам МАГАТЕ своєчасний доступ до документації та співробітників ядерних об’єктів.

Передбачалося, що угода буде досягнута в липні, але потім крайній термін був перенесений на шість місяців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG