Спеціальні потреби

У Кенії зарештовано чотирьох імовірних нападників


Після атаки в Найробі
Після атаки в Найробі

У Кенії поліція повідомила про арешт чотирьох осіб у зв’язку з кривавими атаками в Найробі. В атаках звинувачується сомалійське екстремістське угруповання аль-Шабаб.

Офіційні особи заявили в понеділок про арешт Сильвестра Опійо і трьох підлітків, яких уже допитують. Офіційні особи звинуватили нападників у тому, що в суботу ввечері вони кинули гранати перед автобусний вокзал у столиці. Загинуло щонайменше шестеро людей і приблизно 60 отримали поранення.

Це найновіший інцидент у ряді атак, у результаті яких загинули десятки людей з часу, коли у жовтні Кенія надіслала свої війська для боротьби з угрупованням аль-Шабаб.

Недавно це угруповання офіційно встановило альянс з аль-Кайдою, і уряди східних країн Африки визнали екстремістів загрозою для регіону.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG