Спеціальні потреби

Сьогодні - річниця вбивства Джона Кеннеді


35-ий президент США Джон Фітцджеральд Кеннеді
35-ий президент США Джон Фітцджеральд Кеннеді

22-го листопада 1963 року Джона Фітцджеральда Кеннеді, який був наймолодшим президентом США, обраним на цю посаду, було смертельно поранено під час проїзду центром міста Даллас у штаті Техас у відкритому автомобілі. Йому було 46 років.

В авто поруч з ним сиділа його дружина Жаклін.

Через кілька годин, лікарі констатували смерть президента Кеннеді у місцевій лікарні в Далласі, куди його було доставлено після поранення. Присягу як 36-ий президент США склав у той самий день віце-президент Линдон Джонсон.

Вбивство Джона Кеннеді залишається незабутнім історичним моментом, викарбованим у пам’яті багатох американців.

Слідчі прийшли до висновку, що постріли, які влучили у Кеннеді, зробив Лі Гарві Освальд. Освальда було взято під арешт невдовзі після вбивства, проте він ніколи не став перед судом. Через два дні після замаху, власник нічного клубу в Далласі Джек Рубі застрелив Освальда у поліцейському гаражі.

Тіло президента Джона Кеннеді перевезено до Вашингтона і поховано на Арлінгтонському національному кладовищі, з видом на столицю країни. На його могилі горить вічний вогонь.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG