Спеціальні потреби

Кенія може декриміналізувати одностатевий секс


Члени кенійської ЛГБТ-спільноти з нетерпінням чекають рішення Високого суду, який може декриміналізувати гей-секс. Майбутнє рішення збільшує надії серед ЛГБТ у регіоні.

Високий суд Кенії цього місяця ухвалить рішення щодо скасування статті 162 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальну відповідальність за гей-секс.

У Кенії особа може бути засуджена до 14 років позбавлення волі за порушення закону.

Чи виграємо ми цю справу чи ні, є публічність, яка походить від того факту, що нам вдалося дійти так далеко у судах
ЛГБТ Активіст

Активісти заявляють, що справа є важливою віхою в боротьбі за права ЛГБТ в регіоні.

«Це можливість для ЛГБТ-людей претендувати на місце у суспільстві, – заявив Браян Мачарія (Brian Macharia), активіст із прав геїв. – Чи виграємо ми цю справу чи ні, є публічність, яка походить від того факту, що нам вдалося дійти так далеко у судах, що ми добилися того, що багато кенійців думає і говорить про це».

Гомофобні атаки поширені в Кенії, оскільки більшість населення – проти гомосексуалізму.

Чарльз Канджама (Charles Kanjama), головний юрист, який представляє Кенійський форум професіоналів-християн у справі, говорить, що Кенія не готова прийняти гомосексуалізм.

Ми вважаємо, що в інтересах нашої країни, як і більшості інших африканців на цьому континенті, забороняти гомосексуалізм
Активіст, який виступає за заборону гомосексуалізму

«Ми вважаємо, що в інтересах нашої країни, як і більшості інших африканців на цьому континенті, забороняти гомосексуалізм. Це, зокрема, гей-секс і будь-які прояви, як популяризація або пропаганда на користь гей-сексу, щоб ми могли якомога більше заохочувати і пропагувати здорову сексуальну поведінку», – сказав він.

Активісти в Африці та інших країнах проводять агітацію проти кримінальних кодексів, які криміналізують гей-секс, більшість із яких датується колоніальним періодом. Подібні закони у багатьох країнах скасовуються. Індія скасувала їх минулого року. Ангола в січні. Кенія може зробити це за лічені тижні.

Яким би не було рішення Високого суду, обидві сторони ймовірно подаватимуть апеляцію до Верховного суду, якщо зазначають поразки.

Дивіться також: Співочі валентинки: барбершоп-квартет, який доправляє любов у Вашингтоні

Співочі валентинки: барбершоп-квартет, який доправляє любов у Вашингтоні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:09 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG