Спеціальні потреби

У Казахстані у неділю пройдуть позачергові вибори президента


У Казахстані у неділю пройдуть позачергові вибори президента
У Казахстані у неділю пройдуть позачергові вибори президента

На думку аналітиків, на черговий термін при владі буде переобрано незмінного лідера країни президента Нурсултана Назарбаєва, незважаючи на те, що він не брав активної участі у передвиборчій кампанії.

Поточний термін 70-річного казахського президента кінчається у 2012 році, проте Назарбаєв проголосив позачергові вибори, після того як він відкинув пропонований референдум про продовження його повноважень до 2020 року.

Проти Назарбаєва змагаються лише три претенденти, всі з невеликих партій. Головні опозиційні лідери у Казахстані закликають до бойкоту виборів, кажучи, що не було достатньо часу для організації ефективної передвиборчої кампанії.

Регіональні експерти кажуть, що в уряді існує приховане побоювання, що повстання у Північній Африці та на Близькому Сході можуть поширитись на Казахстан. Президент Назарбаєв, фактично, керує цією багатою на енергоресурси нацією самотужки з часу ще до проголошення її незалежності від Радянського Союзу у 1991 році.

Назарбаєву завдячують сприяння швидко зростаючій економіці країни. Казахстан є однією з найбагатших у Центральній Азії країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG