Спеціальні потреби

Президент Афганістану Карзай зустрічається у Парижі з президентом Франції Саркозі


Президент Афганістану Гамід Карзай у Парижі
Президент Афганістану Гамід Карзай у Парижі

Президент Афганістану Гамід Карзай зустрічається з президентом Франції Ніколя Саркозі. Тиждень тому французький лідер погрожував, що достроково виведе з Афганістану всі французькі війська.

Під час переговорів у Парижі президент Карзай, за всіма ознаками, підпише довгострокову стратегічну угоду, яка накреслить роль Франції в Афганістані після того, як міжнародні війська залишать країну у 2014 році.

Цього тижня міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе виключив можливість повного виведення французьких військ цього року, незважаючи на погрози з боку Саркозі, що він візьме до уваги дострокове виведення військ, якщо не поліпшаться умови безпеки для французьких військ в Афганістані.

Президент Саркозі призупинив навчальні операції, які французькі війська надавали збройним силам Афганістану після того, як минулого тижня афганський солдат застрелив чотирьох неозброєних французьких військових у східному районі країни.

Згідно з результатами опитування громадської думки, 84 відсотки населення Франції хотіли б, щоб французькі військовослужбовці залишили Афганістан до кінця поточного року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG