Спеціальні потреби

Канада надасть Україні додаткові півмільярда доларів військової допомоги


Архівне фото: прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо (AP Photo/Anupam Nath)
Архівне фото: прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо (AP Photo/Anupam Nath)

Канада надасть Україні ще 500 мільйонів доларів військової допомоги та запровадить санкції проти ще понад двох десятків росіян, заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо в понеділок під час саміту G20.

Канада надала Києву вже 3 мільярда 400 мільйонів доларів для захисту від вторгнення Росії, і допоможе фінансувати поставки військового обладнання, обладнання для спостереження та зв’язку, палива та медичних товарів, йдеться у заяві Трюдо.

Санкції, запроваджені в понеділок, стосуються 23 росіян, «причетних до грубих і систематичних порушень прав людини проти лідерів російської опозиції», включаючи офіцерів поліції, прокурорів, суддів і працівників пенітенціарних установ, повідомили в офісі Трюдо.

Раніше, 28 жовтня, Канада додала до санкційного списку ще 35 фізичних осіб – керівників підприємств енергетичного сектору, які вже перебувають під санкціями, та ще 6 енергетичних підприємств.

Росія вже повідомила, що у відповідь на введення Оттавою додаткових санкцій заборонить в'їзд понад 100 громадянам Канади, у тому числі американському актору канадського походження Джиму Керрі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG