Спеціальні потреби

Канада надасть Україні додаткові 25$ млн на ППО


Ілюстративне фото. Канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо та президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві, 10 червня 2023. AP Photo/Efrem Lukatsky
Ілюстративне фото. Канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо та президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві, 10 червня 2023. AP Photo/Efrem Lukatsky

Канада виділить 33 мільйони канадських доларів (24,5 мільйона доларів США) очолюваному Великою Британією партнерству, яке закуповує обладнання протиповітряної оборони для України для захисту від російських ракетних атак і дронів.

Міністр оборони Білл Блер розповів, що це частина військової допомоги Києву на 500 мільйонів канадських доларів, про яку оголосив прем'єр-міністр Джастін Трюдо у червні.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні Оттава виділила понад 8 мільярдів канадських доларів допомоги, у тому числі близько 1,8 мільярда - військової підтримки.

Партнерство, яке також включає Сполучені Штати, Нідерланди та Данію, має на меті придбати сотні ракет ППО малої та середньої дальності та відповідних систем.

Раніше Голос Америки повідомляв, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США для участі у Генасамблеї ООН та зустрічі із президентом Джо Байденом Вашингтон планує оголосити про додаткову допомогу Україні. Джерело Reuters повідомило, що США не планують цього разу оголошувати ATACMS.

У статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG