Спеціальні потреби

В околицях Аммана йорданець застрелелив двох американців


Службовець йорданської поліції застрелив двох американців і громадянина ПАР на території центру підготовки поліцейських в околицях Аммана в понеділок. Після цього нападник покінчив із собою.

Джерела в спецслужбах повідомили, що йорданець також поранив двох американських інструкторів і чотирьох йорданців. Інцидент стався в районі Муакар у східному районі столиці Йорданії.

Навчальний центр був створений в рамках укладеної у 2003 році угоди між США і Йорданією для підготовки поліцейських з сусіднього Іраку. Пізніше там стали проходити підготовку співробітники палестинських служб безпеки. У центрі йорданські службовці працювали з міжнародними експертами протягом понад десяти років.

Інцидент стався точно через 10 років після найсерйознішої атаки в історії королівства, коли в результаті самогубних нападів на три готелі в Аммані загинуло понад 50 людей.

Держдепартамент США повідомив, що перебуває в контакті з йорданськими органами влади у зв’язку з подією. Сполучені Штати запропонували йорданській стороні повну підтримку.

Дивіться також: Репортаж: Як українська лопата допомагає кар'єрі у США


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG