Спеціальні потреби

Джеб Буш відвідає Польщу, Німеччину та Естонію


Джеб Буш
Джеб Буш

Республіканець Джеб Буш на початку червня відвідає три країни - Німеччину, Польщу і Естонію, - щоб з перших рук отримати інформацію про виклики європейській економіці і безпеці.

Повідомлення про це надійшло в той момент, коли Буш обмірковує можливість висунення своєї кандидатури на посаду президента США від його партії в 2016 році.

Питання зовнішньої політики набувають все більшого значення в боротьбі за крісло наступника Барака Обами, враховуючи, що республіканці не задоволені реакцією діючого президента на загрозу, яку становлять «Ісламська держава» і російська агресії проти України.

Візит Буша дасть йому можливістьнакреслити свої розбіжності з демократом Обамою, особливо в питаннях про НАТО, в період, коли члени Альянсу Польща та Естонія із занепокоєнням спостерігають за подіями в Україні. Польські політики неодноразово закликали до посилення військової присутності США в регіоні.

У бесіді з радіоведучим ток-шоу Г’ю Г’ювіттом 30 березня Буш назвав президента Росії Володимира Путіна «нещадним прагматиком», заявивши, що США повинні дати Москві зрозуміти, що мають намір захищати Альянс і його членів.

Його візит також дозволить йому вказати на його відмінності у поглядах на зовнішню політику з Гілларі Клінтон - фаворитом серед передбачуваних кандидатів у президенти від Демократичної партії.

У Німеччині колишній губернатор Флориди Джеб Буш виступить на економічній конференції правлячого Християнсько-демократичного союзу, повідомив його помічник, який просив зберегти його анонімність.

У Польщі та Естонії Буш зустрінеться з лідерами уряду і ділового співтовариства, а також громадянських та інших організацій.

Прес-секретар Буша Крісті Кемпбелл повідомила, що у всіх трьох країнах Буш обговорюватиме політику стимулювання економічного зростання, питання інновацій і технологій в контексті зміни глобального економічного клімату і пошуку можливостей для зростання добробуту по обидва боки Атлантики.

«Він також вислухає їх думку про зростаючі виклики безпеці в регіоні», - повідомила його прес-секретар.

Дивіться також: Клінтон розповіла, що зробила би для України

Клінтон розповіла, що зробила би для України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00

XS
SM
MD
LG