Спеціальні потреби

Уряд Японії вдається до заходів для зменшення рівня радіації на АЕС Фукусіма


Голова ядерного регуляторного агентства Японії заявив, що з пошкодженої АЕС Фукусіма треба буде спустити в океан радіоактивну воду.

Суніті Танака заявив у понеділок репортерам, що радіоактивну воду буде фільтровано, щоб зменшити рівнь радіації нижче міжнародно прийнятного рівня, перед тим, як її вилити у води Тихого океану.

Інженери намагаються зберігати у цистернах воду, якою охолоджено реактори АЕС, що зазнали розплавлення після землетрусу та цунамі у 2011 році. Представники Токійської електрокомпанії, яка є оператором Фукусіми, повідомили в неділю, що з труби, яка поєднує дві цистерни, витікає радіоактивна вода.

День раніше офіційні особи повідомили, що вони виявили можливо смертельний рівень радіації неподалік однієї з цистерн з радіоактивною водою.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG