Спеціальні потреби

На АЕС Фукусіма піднято рівень ядерної тривоги


На АЕС Фукусіма японські експерти підняли рівень ядерної тривоги до позначки «серйозний інцидент». Це сталося після того, як помічено витікання радіоактивної води.

Оператори пошкодженої електростанції ще минулого тижня заявили, що 300 тонн забрудненої води витекло з цистерни і що частина її, можливо, досягла недалекого океану.

Первісно рівень цього інцидент встановлено на першій позначці за міжнародною шкалою. Однак експерти вже тоді попередили, що правдоподібно його буде піднято до третього рівня після зустрічей з ядерними експертами ООН.

На АЕС Фукусіма розплавились три реактори після того, як у районі стався сильний землетрус і нищівний цунамі у березні 2011 року. З того часу експерти намагаються охолодити реактори водою.

Проте компанія TEPCO, яка є оператором АЕС Фукусіма, має проблеми із зберіганням величезної кількості радіоактивної води. Компанія TEPCO вже раніше визнала, що деяка кількість води витекла в Тихий океан.

Ці проблеми спонукали уряд Японії збільшити зусилля для очищення електростанції.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG