Спеціальні потреби

Поглиблення кризи в Кот д’Івуарі загрожує геноцидом


Лідери країн Західної Африки на зустрічі з президентом Кот д’Івуару Лораном Ґбагбо
Лідери країн Західної Африки на зустрічі з президентом Кот д’Івуару Лораном Ґбагбо

Новий представник Кот д’Івуару при Організації Об’єднаних Націй заявив у середу, що поточна суперечка з приводу того, хто вийшов переможцем на президентських виборах минулого місяця, штовхає країну на грань геноциду.

Юссофу Бамба зробив таку заяву в Нью Йорку після вручення вірчих грамот генеральному секретареві ООН Бан Гі Муну. Бамба був призначений Алласаном Уаттара, якого ООН і міжнародна громадськість визнають президентом Кот д’Івуару.

Як Уаттара, так і дотеперішній президент Лоран Ґбагбо кажуть, що вони виграли президентські вибори 28 листопада.

Тимчасом міністр з питань молоді і працевлаштування в уряді Ґбагбо Чарльз Бле Ґуд закликав прихильників «визволити» готель, у якому Уаттара має свою штаб-квартиру під захистом миротворців ООН. Ґуд сказав, що прихильники Ґбагбо «визволять» готель першого січня.

Ґбагбо відмовився подати у відставку, а Організація Об’єднаних Націй повідомила, що в результаті боротьби за владу в Кот д’Івуарі вже загинуло понад 170 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG