Спеціальні потреби

ООН вимагає доступу до ймовірних масових могил у Кот д’Івуарі


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун і голова Постійного представництва Кот д’Івуару при ООН Юсуфу Бамба
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун і голова Постійного представництва Кот д’Івуару при ООН Юсуфу Бамба

Організація Об’єднаних Націй заявила, що вона вдасться до всіх можливих заходів, аби розслідити місця у Кот д’Івуарі, звідки надходять повідомлення про порушення прав людини.

У заяві ООН зазначається, що її представники намагалися відвідати місцезнаходження двох ймовірних масових могил у країні, проте їм перекрили доступ озброєні чоловіки, які підтримують Лорана Ґбаґбо, одного із двох суперників-президентів Кот д’Івуару.

Речник Пан Ґі Муна повідомив, що генеральний секретар ООН розмовляв у суботу з Алассаном Уаттарою, якого білшість африканських та західних країн визнає переможцем листопадових виборів і новим президентом Кот д’Івуару.

Речник сказав, що Пан Ґі Мун запевнив Уаттару у «непохитній» підтримці ООН. Він додав, що представники ООН вдадуться до всіх можливих заходів для одержання доступу до ймовірних масових могил - однієї в Абіджані та іншої у внутрішній частині країни.

Пан Ґі Мун заявив, що відвідини мають на меті запобігти порушенням у майбутньому та зафіксувати випадки зловживання і притягнути винуватців до судової відповідальності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG