Спеціальні потреби

Палестинська автономія стала членом ЮНЕСКО


Палестинська автономія стала членом ЮНЕСКО
Палестинська автономія стала членом ЮНЕСКО

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО прийняла до своїх рядів Палестинську Автономію, що може загрожувати фінансуванняю цієї установи з боку США. Голосування в цьому питанні може також збільшити шанси на міжнародне визнання Палестинської Автономії як незалежної держави.

За рішення проголосувало 107 делегацій, проти – 14, і 52 делегації стрималися від голосування. Франція підтримала палестинське прохання, включно з арабськими, африканськими, латиноамериканськими і такими азійськими країнами, як Китай та Індія. Ізраїль, Сполучені Штати, Канада і Німеччина голосували проти. Японія і Великобританія стрималия від голосування.

Для того, щоб бути прийнятим до ЮНЕСКО, потрібні дві третини голосів із 193 країн ЮНЕСКО.

Однак палестинський успіх у Парижі може багато коштувати ЮНЕСКО. Американський закон забороняє Вашингтону підтримувати фінансово будь-яку – пов’язану з ООН – установу , що підтримує членство палестинців. Сполучені Штати у цей час є найбільшим джерелом фінансування ЮНЕСКО, надаючи 22 відсотки коштів до його бюджету.

Базоване в Парижі ЮНЕСКО, це перша установа ООН, членами якої палестинці хотіли стати з часу, коли президент Махмуд Аббас подав заяву на повне визнання палестинської державності Генеральною Асамблеєю і всіма країнами ООН.

Прохання палестинців про прийняття до ЮНЕСКО викликало шалені зусилля з боку американських дипломатів, які просили членські країни, щоб вони відкинули палестинську заяву.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG