Спеціальні потреби

Палестинці далі домагатимуться визнання в ООН державності Палестини


Палестинці далі домагатимуться визнання в ООН державності Палестини
Палестинці далі домагатимуться визнання в ООН державності Палестини

Палестинські лідери кажуть, що вони далі домагатимуться повноцінного членства в ООН, незважаючи на дипломатичні зусилля переконати їх відмовитися від такого кроку, і відновити мирні переговори з Ізраїлем.

На своїй зустрічі у середу в Нью-Йорку з палестинським керівником Махмудом Аббасом, президент Обама заявив, що резолюціями ООН не буде створено держави Палестина. За повідомленням Білого дому, Обама попередив Аббаса, що США накладуть вето на будь-які заходи Ради Безпеки, направлені на визнання державності Палестини.

Чільні палестинські радники поклялися відкинути будь-яке «політичне маневрування» у цій справі. Проте вони додали, що палестинці дадуть Раді Безпеки «певного періоду часу» для вивчення їх заявки щодо повноцінного членства, перед тим як подати її на розгляд Генеральної Асамблеї ООН.

США не мають права вето щодо будь-якої резолюції Генасамблеї, в якій палестинці користуються переважаючою підтримкою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG