Спеціальні потреби

На лівансько-ізраїльському кордоні сталася перестрілка


Миротворці ООН на ізраїльсько-ліванському кордоні
Миротворці ООН на ізраїльсько-ліванському кордоні

На кордоні між Ізраїлем та Ліваном сталася перестрілка між військовими обох країн. Офіційні особи звинувачують одні одних у відповідальності за інцидент.

Ліван повідомляє, що сутичка в понеділок сталася після того, як ізраїльські солдати ввійшли на ліванську територію, але Ізраїль твердить, що його солдатів було обстріляно в час, коли вони працювали по ізраїльському боці кордону.

Обидві сторони заявили, що під час перестрілки нікого не було поранено.

Представник миротворчих сил у Лівані заявив, що інцидент стався в районі Ваззані, і що миротворчі вдалися до негайних кроків, щоб запобігти дальшій ескалації. Миротворчі сили розпочали слідство в справі інциденту і закликали обидві сторони до стриманості.

Миротворчі сили ООН перебувають у південному районі Лівану від 1978 року. Первісно вони перевіряли виведення ізраїльських військ. Останнім часом вони ведуть моніторинг прикордонного району після війни між Ізраїлем і угрупованням Гезболла у 2006 році.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG