Спеціальні потреби

Іракські війська розпочинають наступальну операцію проти ІДІЛ у західному районі країни


Іракський солдат на південь від Мосула
Іракський солдат на південь від Мосула

Іракські сили безпеки повідомили про початок операції з метою відвоювати Ар-Рутбу, місто в західному районі провінції Анбар, яке пов’язує контрольовані угрупованням «Ісламська держава» території з йорданським і сирійським кордонами.

На початку цього року «Ісламська держава» втратила контроль над пасмом території у східному районі Сирії і через кордон неподалік Синджару, в Іраку, перериваючи тодішню лінію контролю, яка пролягала від сирійської провінції Дейр аз-Зор до Мосула і далі на південь Іраку.

Втрачаючи висунутий на захід район Рутба, залишило б лише район Каїм, також у провінції Анбар, як надійний опорний пункт «Ісламської держави» між Сирією та Іраком. Ця територія дуже важлива для екстремістського угруповання, тому що вона охоплює фактичну столицю ІДІЛ Ракку, і простягається до кордону з Туреччиною, який може бути використаний для трансферу бойовиків і постач.

Згідно з найновішими повідомленнями, «Ісламська держава» вже втратила приблизно 45 відсотків території, яку вона контролювала в Іраку, і від 6 до 20 відсотків території в Сирії.

Дивіться також:

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG