Спеціальні потреби

«Ісламська держава» твердить, що «стратила російських шпигунів»


«Ісламська держава» розповсюдила відео, на якому дитина страчує двох чоловіків, які, як стверджується на записі, є російськими шпигунами, що спробували проникнути в це угруповання бойовиків у Сирії. Справжність відеозапису, виявленого моніторинговою службою SITE, поки не була підтверджена.

Відео зветься «Виявлення внутрішнього ворога», на якому показані двоє чоловіків, які визнають, що вони працюють на російські спецслужби.

Один із них стверджує, що був завербований ФСБ Росії, і перед ним було поставлено завдання – увійти в оточення якогось бійця «Ісламської держави», ім’я якого не називається.

Чоловіки заявляють, що вони були найняті для збору інформації про «Ісламську державу».

Наприкінці відео крихкий хлопчик з волоссям до плечей, якому на вигляд не більше 12 років, вбиває з пістолета чоловіків, які стоять на колінах.

Хлопчик уже з’являвся в пропагандистських відео «Ісламської держави», заявляючи, що він з Казахстану і хоче вбивати невірних, коли виросте.

Представники ФСБ Росії не підтвердили, але і не спростували зроблених на відеозаписі заяв, повідомило РІА «Новости».

«ФСБ не коментує цієї ситуації», – заявив інформагентству представник силового відомства.

Угруповання бойовиків і раніше випускало відео, в яких хвалилося своїми можливостями з вербування молоді та показувало процес навчання військовій тактиці.

Але відеозапис, на якому дитина страчує полонених, є нетиповою для «Ісламської держави» і викликала обурення в соціальних мережах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG