Спеціальні потреби

Українські продюсери поділяться досвідом на Світовому саміті анімації та спецефектів у Лос-Анджелесі


Команда "Анімаграду", що працює над мультфільмом "Мавка. Лісова пісня", на анімаційному форумі в Бордо, Франція; березень 2017 р. Продюсер Ірина Костюк - третя зліва.
Команда "Анімаграду", що працює над мультфільмом "Мавка. Лісова пісня", на анімаційному форумі в Бордо, Франція; березень 2017 р. Продюсер Ірина Костюк - третя зліва.

Українську продюсерку Ірину Костюк запросили виступити з доповіддю на Світовому саміті анімації та спецефектів у Лос-Анджелесі. Захід проходитиме 30 жовтня за участю 49 спікерів із різних країн.

У дискусії під назвою «Нові сильні гравці на глобальному ринку» (New Global Power Players) представники анімаційної індустрії зі всього світу обмінюватимуться досвідом і напрацюваннями.

Ірина Костюк виступить із доповіддю про студію «Анімаград» та її анімаційні проекти, які в умовах відносно скромного бюджету довели свою конкурентоспроможність. Зокрема, мультфільм «Мавка. Лісова пісня», вихід якого запланований на 2019 рік, став першим учасником від України на анімаційному форумі у Франції, де його високо оцінила європейська професійна аудиторія. А в травні того ж року продюсери з великим успіхом презентували проект на найбільшому міжнародному анімаційному бізнес-форумі в Барселоні.

«Я неймовірно пишаюся тим, що наші старання в галузі анімації виправдовуються і нас відзначили як нових сильних гравців на світовому ринку. Протягом усього минулого року ми доносили цей меседж до європейської індустрії: брали участь у різних галузевих заходах, презентували проекти перед професійною аудиторією – і ось, наприкінці року, дісталися й за океан. Нам є що показати і тут, у Лос-Анджелесі, і ми точно виправдаємо довіру американських організаторів заходу», – поділилася враженнями Ірина Костюк.

Цього року Світовий саміт анімації та спецефектів відбудеться вшосте. Як заявляють організатори, головна мета заходу – налагодження зв’язків: неформальне спілкування, знайомство з лідерами індустрії, обмін досвідом, а також підтримка поточних тенденцій і технологій в анімаційному середовищі.

Окрім Ірини Костюк, учасниками панелі стануть аніматори, що працювали над такими відомими мультфільмами, як «Смішарики», «Як приручити дракона», LEGO Ninjago та ін. Модератором вибраний Макс Говард, колишній президент Warner Bros. Feature Animation, продюсер мультфільмів «Король Лев» і «Русалонька».

Бажаєте читати більше таких матеріалів? Долучайтеся до офіційної групи "Голосу Америки" у Facebook "Українці - історії успіху"!

Дивіться також: Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вразив найбільший анімаційний форум Європи

  • 16x9 Image

    Аліна Голіната

    Приєдналася до команди "Голосу Америки" у 2016 році в ролі журналіста і редактора соціальних медіа. До того працювала у сфері маркетингу. В Україні вивчала журналістику, у США - гуманітарні науки. Висвітлює життя української діаспори у США та історії успіху українців.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG