Спеціальні потреби

Від вибухів в Іраку загинуло 38 осіб


За словами іракської влади, у четвер від вибухів загинуло щонайменше 38 осіб, понад 100 – поранені. Влада говорить, що вибухи, один за одним, сталися в місті Гіла у той час, як інша бомба вибухнула у святому для шиїтів місті Карбала. Лише два дні тому 12 людей загинуло в Багдаді, коли начинений вибухівкою автомобіль врізався в шиїтську релігійну процесію.

Обидва міста знаходяться на півдні країні та переважно населені шиїтами. Шиїти, що беруть участь в релігійних церемоніях, часто стають жертвами терактів радикальних сунітів.

Мусульмани-шиїти відзначали свято Ашура біля гробниці імама Гусейна в місті Карбала у суботу. Ашура триває 40 днів і протягом цього часу до Карбали приїздять тисячі паломників.

Також, ще три людини загинуло в Іраку в результаті теракту, вчиненого терористом-самогубцею, який виїхав у начиненій вибухівкою машині у КПК у місті Фалуджа. На півночі загинуло ще дві людини, коли терористи намагалися підірвати поліцейський патруль.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG