Спеціальні потреби

Відповідальність за теракти в Іраку взяли на себе «аль-кайдівці»


Бойовики пов’язаного з аль-Кайдою угрупровання в Іраку взяли на себе відповідальність за теракти, скоєні в іракських містах у понеділок, який став найкривавішим днем в країні за понад два роки.

У заяві, розміщеній на веб-сайтах «джигадистів», угруповання «Ісламська держава Ірак» взяло на себе відповідальність за хвилю терактів, яка прокотилася щонайменше 15 іракськими містами 23 липня. У цей день близько 115 людей загинуло і понад 200 було поранено.

Скоординовані напади та вибухи сталися через кілька днів після того, як лідер «Ісламської держави Ірак» оприлюднив аудіозапис, на якому заявив, що угруповання розпочинає «нову фазу» своєї боротьби проти іракської влади і планує чинити напади.

Нагадаємо, що бойовики «Ісламської держави Ірак» взяли на себе відповідальність за серію вибухів замінованих автомобілів у червні, внаслідок чого загинули 72 людини.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG