Спеціальні потреби

Від вибуху замінованого автомобіля в Іраку загинуло 15 шиїтських паломників


Іракські органи влади повідомили, що він вибуху замінованого автомобіля загинуло щонайменше 15 шиїтських паломників. Інцидент стався під час релігійної процесії на півдні країни.

За повідомленням поліції, атака сталася в четвер у місті Мусаїб у час, коли паломники поверталися з міста Кербела, де вони брали участь у церемонії вшанування видатної особи з родини пророка Мухаммеда. Десятки людей отримали поранення.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку.

Цей вибух стався всього через два дні після хвилі бомбових атак по всій країні, в результаті яких загинули 23 особи. В понеділок повстанці висадили в повітря кілька будинків у місті Мусаїб, вбиваючи сімох осіб. Смертельні жертви були також у Багдаді, Гіллі та Кіркуку.

Сунітські екстремісти часто атакують шиїтських паломників. Екстремісти також, за всіма ознаками, використовують міжконфесійне напруження у правлячій коаліції шиїтського прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі, що переживає політичні проблеми.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG