Спеціальні потреби

В Іраку від вибуху міни загинули шиїтські паломники


Сили безпеки охороняють шиїтських паломників у Кербалі
Сили безпеки охороняють шиїтських паломників у Кербалі

Іракська поліція повідомила, що вибух закладеної на дорозі міни в західному районі Багдада убив трьох і поранив приблизно 20 людей. Це сталося перед одним з найважливіших для мусульман-шиїтів свят.

Офіційна особа заявила, що міна вибухнула у вівторок в столичному районі Газалія, коли паломники зібралися для подорожі до південноіракського міста Кербала.

Вибух стався напередодні свята Ашура, яке відзначає смерть імама Гуссейна у битві понад 1300 років тому. Цей день вважається одним з найважливіших свят в житті мусульман-шиїтів.

Іракські правоохоронні органи приведено до стану готовності в Кербалі, де відбудуться головні святкування, в надії, що вони унеможливлять більше атак.

У понеділок іракські офіційні особи повідомили, що на північ від Багдада нападник-смертник убив щонайменше чотирьох шиїтських паломників.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG