Спеціальні потреби

В Іраку здійснено чергові напади на християн


В Іраку здійснено чергові напади на християн
В Іраку здійснено чергові напади на християн

Іракські правоохоронці повідомили, що в результаті чергових атак, скерованих проти християн, загинуло щонайменше 5 осіб і 33 отримали поранення.

У повідомленні Міністерства внутрішніх справ Іраку зазначається, що бойовики вчинили низку бомбових та мінометних атак на кілька християнських дільниць у Багдаді. Правоохоронці кажуть, що більшість атак здійснено протягом двогодинного періоду сьогодні вранці. Проте деякі атаки сталися у пізніх годинах у вівторок.

Найновіші напади скоєно всього через 10 днів після брутальної атаки бойовиків на одну католицьку церкву в іракській столиці, внаслідок якої 58 осіб загинуло, включно зі священиком.

Відповідальність за цей інцидент взяло на себе пов’язане з «аль-Кайдою» угруповання «Ісламська держава Ірак», яке погрожує додатковими атаками на християн в Іраку.

Понад 30 осіб, яких було поранено в атаці на католицьку церкву, відправлено до Франції на лікування. Французькі власті кажуть, що вони матимуть можливість отримати у країні притулок.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG