Спеціальні потреби

У Багдаді відбулося перше засідання нового іракського уряду


Прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі промовляє в парламенеті Іраку
Прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі промовляє в парламенеті Іраку

Після дев’яти місяців безвихідного політичного становища, спричиненого невирішеними парламентськими виборами у березні, в середу в Іраку відбулося перше засідання нового уряду країни. Прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі заявив міністрам кабінету, що він хоче зосередити увагу на питаннях безпеки, розвитку індустрії, нафтопромисловості, сільського господарства і енергетики. Він також сказав, що хоче будувати іракську культуру і відносини з іншими країнами.

У вівторок іракський парламент одностайно схвалив склад нового уряду. Законодавці схвалили 29 із 42 міністрів кабінету, причому 13 посад займають «виконуючі обов’язки міністрів» до часу, коли на ці посади знайдуться особи, яких схвалить парламент.

Експерти кажуть, що призначення близько третини міністрів на тимчасовій основі може бути причиною нестабільності нового уряду, і вони передбачають більше політичних суперечок у майбутньому.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG