Спеціальні потреби

Уперше з часу виборів відбулася сесія іракського парламенту


У понеділок – уперше з часу невирішених виборів, що відбулися в березі – зібрався на сесію новий парламент Іраку.

В умовах посилених заходів безпеки іракські законодавці склали присягу. Тоді виконуючий обов’язки спікера Фуад Массум відстрочив сесію, кажучи, що спікера і президента парламенту буде обрано в пізнішому часі.

Призначення на посади є частиною переговорів, які стримують створення нового іракського уряду, що, на думку деяких іракських законодавців, може тривати кілька місяців.

Два головні суперники – прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі і колишній прем’єр-міністр Аяд Алляві – мали в суботу переговори в Багдаді. За словами радника аль-Малікі сесія парламенту «відкрила двері» додатковому діалогу між обома лідерами.

В результаті парламентських виборів, що відбулися сьомого березня, жодна політична група не отримала досить голосів, щоб сформувати уряд. Переважно сунітський альянс Іракія, що підтримує Алляві, здобув у парламенті на два місця більше, ніж шиїтська коаліція аль-Малікі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG