Спеціальні потреби

Від вибухів замінованих автомобілів у Багдаді загинуло щонайменше 27 осіб


Сили безпеки і цивільні на місці вибуху замінованої машини
Сили безпеки і цивільні на місці вибуху замінованої машини

У результаті двох окремих вибухів замінованих автомобілів на велелюдних вулицях столиці Іраку у вівторок загинуло щонайменше 27 осіб і десятки отримали поранення.

Перший вибух стався неподавлік популярної крамниці з морозивом у метушливому районі Багдада Каррада. Загинуло щонайменше 16 і поранення отримало 75 людей.

Кілька годин пізніше стався другий вибух, цим разом неподалік урядового офісу в районі Шавака. Загинуло щонайменше одинадцятеро людей.

Атаки сталися через кілка днів після того, як мусульмани розпочали відзначати священний місяць Рамадан, коли після заходу сонця в кав’ярнях і ресторанах багато людей після закінчення цілоденного посту.

Відповідальність за обидва вибухи взяло на себе угруповання «Ісламська держава», кажучи, що самогубні атаки були скеровані проти членів шиїтської більшості Іраку, яких вона вважає єретиками.

«Ісламська держава» також відповідальна за вибух великої вантажної машини в Карраді торік, також під час Рамадану, коли загинуло біля 300 людей.

Ісламські екстремісти постійно втрачають контроль над територією в Іраку. Проурядові сили ведуть бої з бойовиками, а очолена США коаліція здійснює повітряні удари, помагаючи звільнити території, які були захоплені бойовиками у середині 2014 року.

Тепер бої ідуть за Мосул, найбільше місто, яке «Ісламська держава» захопила на півночі Іраку. Урядові сили вже контролюють східну частину міста і тепер намагаютья витіснити бойовиків із західних районів.

Дивіться також: У пришкільних мовних літніх таборах України міжнародні волонтери навчатимуть дітей англійської

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG