Спеціальні потреби

Чергові самовбивчі напади в північному Іраку


Чергові самовбивчі напади в північному Іраку
Чергові самовбивчі напади в північному Іраку

Внаслідок атак, вчинених бомбістами-смертниками у північному місті Мосул, загинуло четверо поліцейських, включно з командиром.

За повідомленням іракських властей, двоє смертників, одягнені в жилети, начинені вибухівкою, ввійшли у штаб-квартиру поліції, де, перед підполковником Шамелем Ахмедом Ауґлою, вони себе підірвали.

У повідомленні Associated Press зазначається, що відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Ісламська держава Ірак», яке тісно співпрацює з «аль-Кайдою». Агентство Reuters повідомляє, що атака була спрямована проти командира поліції у відповідь на його кампанію придушення діяльності аль-кайдівців.

Місцеві посадовці кажуть, що убитий командир був організатором нещодавніх операцій проти аль-кайдівців і на нього було вчинено кільках замахів.

Третього бомбіста-смертника було застрелено коли він наближався до поліцейської штаб-квартири.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG