Спеціальні потреби

Аль-Кайда: нинішня хвиля вибухів в Іраку – це лише початок


На місці вибуху замінованого автомобіля в Багдаді збираються люди
На місці вибуху замінованого автомобіля в Багдаді збираються люди

Відділення аль-Кайди в Іраку обіцяло, що хвиля вибухів, яка в четвер спричинила спустошення і паніку в Багдаді та в інших містах – це лише початок. У заяві, що її оприлюднило в п’ятницю на екстремістських Інтернет-сторінках угруповання Ісламська держава в Іраку, сказано, що воно виступатиме проти сил безпеки у відплату за, як сказано, кампанію проти мусульман-сунітів, у рамках якої людей піддають тортурам, арештам і позбавляють землі.

У четвер іракські офіційні особи заявили, що атаки – включно з вибухами замінованих автомобілів і придорожніх мін – загинуло щонайменше 35 людей і поранення отримало понад сто.

У Багдаді і в його районі від вибухів загинуло щонайменше 15 людей, переважно в шиїтських районах столиці. Одна з атак була скерована проти автоколони міністра охорони здоров’я країни, але йому ніщо не сталося.

Від вибухів у Кіркуку загинуло дев’ятеро людей. Вибухи сталися також у містах Самарра, Таджі і Рамаді.

Минулого місяця від координованих самогубних атак і вибухів замінованих автомобілів у восьми іракських містах загинуло щонайменше 46 і поранення отримало понад 200 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG