Спеціальні потреби

Європа відмовилась підігравати Ірану у питанні інспекції ядерних об’єктів


Міжнародне агентство з атомної енергії
Міжнародне агентство з атомної енергії

У середу спікер ЄС повідомив, що Європейський Союз відхилив пропозицію Ірану самотужки обрати склад делегації, яка інспектуватиме ядерні об’єкти.

Тегеран запропонував організувати візит міжнародної делегації 15 та 16 січня, напередодні переговорів щодо ядерної програми Ірану, призначених на кінець місяця у Стамбулі.

Водночас Іран не поширив запрошення на інші провідні країни, які візьмуть участь у перемовинах в Туреччині. Зокрема було проігноровано США, Францію, Британію та Німеччину.

Дипломати заявляють, що Іран запросив лише дві країни з числа Великої шістки – Росію та Китай. Натомість, Тегеран запросив Єгипет, Туреччину, Кубу та Угорщину, яка нині очолює Європейський Союз.

Західні країни включно із США, вважають, що Іран таємно намагається створити ядерну зброю. Іран натомість заявляє, що розробляє мирні ядерні технології.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG