Спеціальні потреби

У Тегерані вбито іранського ядерного науковця


У Тегерані вбито іранського ядерного науковця
У Тегерані вбито іранського ядерного науковця

Іран заявив, що в результаті двох окремих атак у Тегерані один видатний ядерний науковець загинув і другий був поранений.

Міністерство закордонних справ Ірану негайно осудило атаки та у відповідальності звинуватило американські та ізраїльські розвідувальні служби.

Іранські державні засоби масової інформації повідомили, що нападники на мотоциклах прикріпили вибухівки до автомобілів науковців у понеділок вранці , коли вони були в дорозі до праці в Університеті Шахіда Бехешті в північному районі Тегерана.

Один з вибухів убив іранського ядерника Маджида Шагріарі і поранив його дружину, яка була разом з ним в автомобілі. Другий вибух поранив ядерного фізика Фарейдуна Аббасі та його дружину.

Останніми роками нападники вбили щонайменше двох інших іранських ядерних науковців.

Західні країни звинувачують Іран у тому, що він розвиває ядерну технологію для виготовлення ядерної зброї. Тегеран заперечує це звинувачення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG