Спеціальні потреби

МОК вирішуватиме, чи відкладати літню Олімпіаду 2020 в Токіо


Канада стала першою країною, яка офіційно оголосила, що у зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу не пошле свою команду на Олімпіаду в Токіо.

Міжнародний олімпійський комітет у неділю оголосив, що проведе наради стосовно пропозицій, серед яких - пізніший початок ігор, які мали розпочатися 24 липня, або відкладення Олімпіади на рік чи довше.

У нас може не залишитися вибору, окрім як думати про відкладення ігор.
Сінзо Абе

Олімпійський комітет Сполучених Штатів схвалив оголошення МОК, але закликав швидше прояснити ситуацію.

“Наші атлети постали перед величезною непевністю довкола літньої Олімпіади 2020 в Токіо”, - сказано в американській заяві.

Японський прем’єр-міністр Сінзо Абе повідомив у понеділок в парламенті, що Олімпіаду доведеться відкласти, якщо проведення повноцінних ігор стане неможливим.

“Якщо це виявиться неможливим, то у нас може не залишитися вибору, окрім як думати про відкладення ігор з огляду на олімпійський принцип про першочергову важливість здоров’я атлетів”, - сказав Абе.

Абе також наголосив, що не йдеться про повне скасування Олімпіади, повторивши заяву МОК, що такий варіант не стоїть на порядку денному.

Національний олімпійський комітет Канади закликав організаторів ігор та Всесвітню організацію охорони здоров’я відкласти цю літню Олімпіаду на один рік.

“Ми пропонуємо їм повне сприяння в подоланні труднощів, пов’язаних з перенесення цих ігор. Усвідомлюючи складнощі з відкладенням, ми вважаємо, що немає нічого важливішого за здоров’я атлетів та світової громади”, - йдеться у заяві канадського комітету.

У той час як Канада вже підтвердила, що не пошле свою делегацію на літню олімпіаду 2020 року, Австралійський національний комітет у понеділок повідомив, що атлети з Австралії повинні бути готові до того, що Олімпіада в Токіо може відбутися 2021 року.

Дивіться також: Доставка їжі на карантині. Відео

Доставка їжі на карантині. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG