Спеціальні потреби

В Instagram можна буде боротись з дезінформацією


Соціальна мережа Instagram представила інструмент, який дозволить повідомляти про поширення дезінформації. Про це пишуть американські ЗМІ.

Пости, позначені користувачами як підозрілі, розглядатиме спеціальний колектив фактчекерів. Пости, які буде визнано такими, що містять дезінформацію, не видалятимуть, але вони більше не з'являтимуться на сторінках пропонованих постів та популярних хештегів.

Раніше доповідь Сенатського комітету з питань розвідки звертала увагу компанії Facebook, яка володіє Instagram та мессенджером Whatsap, на недостатню увагу до поширення дезінформації з боку Росії в Instagram.

Журналіст-рослідувач Кесі Мічел зокрема звернув увагу на те, що у доповіді Instagram було названо "ключовим полем бою". Звіт законодавців також звернув увагу на те, що за кількістю взаємодій із користувачами соціальна мережа Instagram випереджає Facebook.

Як відзначає видання The Hill, Instagram послює боротьбу з дезінформацією на тлі спалаху захворювання на кір у США, який пов'язують із значною кількістю дезінформації про буцімто шкоду вакцинації, яка поширюється онлайн.

Дивіться також: Каліфорнійські інженери вчать роботів стрибати, і навіть літати

Каліфорнійські інженери вчать роботів стрибати, і навіть літати. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG