Спеціальні потреби

Індія випустила комп’ютер вартістю 35 доларів


Індія випустила комп’ютер вартістю 35 доларів
Індія випустила комп’ютер вартістю 35 доларів

У такий спосіб країна, за словами посадовців, намагається прокласти цифровий міст між багатими та бідними. Ноутбук буде продаватися студентам по субсидованій урядом ціні, усього лише за 35 доларів. Наразі планується, що компанія-виробник найближчим часом випустить 100 тисяч таких комп’ютерів.

У середу представники компанії разом з посадовцями роздали студентам просто вулиці сотні таких комп’ютерів. Прилад матиме програму «Ворд» для роботи з документами, доступ до мережі Інтернет, а також все необхідне для того, щоби проводити відеоконференції. Також у комп’ютері буде 2 порти USB.

Представники компанії-виробника закликали конкурентів долучатися до благородної справи і розробити ще дешевший комп’ютер, який би коштував 10 доларів. А влада Індії назвала комп’ютер подарунком усім індійським дітям. Індія загалом відома своїми новітніми недорогими технологіями, серед яких автомобіль «Nano», який коштує лише 2 тисячі доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG