Спеціальні потреби

Група демократичних законодавців висунула пропозицію про імпічмент президента Трампа


Myanmar migrants and students in Thailand protest against military coup in Myanmar before UNHCR (February 06, 2021) photo by Jacob, a Myanmar Student.
Myanmar migrants and students in Thailand protest against military coup in Myanmar before UNHCR (February 06, 2021) photo by Jacob, a Myanmar Student.

Шестеро законодавців-демократів з Палати представників запропонували процедуру імпічменту з метою усунення президента Дональда Трампа з посади. Пропозиція стосується центральної теми, якою є те, що президент, мовляв, становить небезпеку для країни.

«Беручи до уваги масштаби конституційної кризи, немає причини для того, щоб це відстрочувати», заявив спонсор резолюції Стів Коен, який у палаті представляє штат Теннессі.

Статті імпічменту підтримали також інші демократичні законодавці: Луїс Ґуттьєрес з Іллінойсу, Ал Ґрін з Техасу, Марсія Фадж з Огайо, Джон Ярмут з Кентуккі і Адріано Еспайлат зі штату Нью-Йорк.

Законодавці вказали на дії президента, які, за їх словами, є доказом того, що він не надається бути президентом і вказали на п’ять із таких, які дорівнюють тому, щоб розпочати процедуру імпічменту, пише видання The Hill.

Серед них, кажуть законодавці, є перешкодження правосуддю, коли він усунув з посади директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, який вів розслідування справи втручання Моски у президентські вибори в 2016 році. Це розслідування включало питання про можливу таємну змову між Росією і виборчою командою Дональда Трампа.

Вони також звинувачують Трампа у порушенні заборони про винагороду з іноземних джерел. Вона забороняє офіційним особам приймати винагороду від іноземних урядів без згоди Конгресу. Друга заборона стосується того, що президенту не можна мати користі з того, що він займає цю високу державну посаду.

Демократи також кажуть, що президент підірвав дві головні установи країни – суди і пресу таким способом, який загрожує демократичній системі країни.

Статті про імпічмент, сказав Ґрін, були накреслені для нинішнього часу і для такого президента.

Конґресмен запропонував статті про імпічмент від себе минулого місяця, звинувативши Трампа головно в поширенні расових і етнічних поділів в країні.

Законодавець Бред Шерман з Каліфорнії запропонував імпічмент також на основі усунення директора ФБР Комі з посади. Він не приєднався до зусиль Коена, який також сказав, що іншізаконодавці раніше чи пізніше підпишуть резолюцію, однак він не подав прізвищ цих законодавців.

Республіканський національний комітет назвав заходи демократичних законодавців «безпідставними радикальними зусиллями», і заявив, що це не відверне уваги від порядку денного президент Трампа.

Дивіться також: Концерт друзів Путіна зібрав аншлаг у Вашингтоні

Концерт друзів Путіна зібрав аншлаг у Вашингтоні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG