Спеціальні потреби

Українські військові отримають канадські снайперські гвинтівки


Виставка снайперських гвинтівок, Україна, 2016
Виставка снайперських гвинтівок, Україна, 2016

Компанія PGW Defence Technologies з Вінніпега планує почати постачання снайперських гвинтівок LRT-3 калібру 0,50 українським збройним силам. Сума угоди складає біля 1 мільйона доларів.

Про це повідомляє канадське видання Ottawacitizen з посиланням на інформацію від власника компанії Росса Спагруда.

Міністерство закордонних справ Канади схвалило цю угоду минулого тижня, повідомили канадському виданню в службі Джеймса Безана, депутата парламенту Канади від Консервативної партії.

В лютому 2016 року, компанія PGW опинилась в центрі скандалу, коли повстанці під час бою зі збройними силами Саудівської Аравії захопили снайперські рушниці, які компанія продала саудитам.

В інтерв'ю одному з українських видань, Спаргуд визнав, що компанія не може виключити ризик потрапляння зброї до неправильних рук, однак, заявив, що ця зброя "практично нічого не варта" без року навчання користування нею.

Дивіться також: ​Військові США опрацьовують нові ідеї використання космосу для виконання операцій на Землі

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG