Спеціальні потреби

На південне узбережжя Техасу обрушився ураган Ганна - перший у сезоні


На південне узбережжя Техасу обрушився перший ураган сезону, який назвали Ганна. Ураган мав першу категорію, але вже в суботу перетворився на тропічний шторм, який приніс важкі зливи та повені на південь Техасу та північний схід Мексики.

Ганна рухається у західному та західно-південному напрямках, швидкість вітру становить подекуди майже 15 км на годину, повідомляє Національний центр ураганів.

Метеорологи кажуть, що ураган сформувався значно раніше очікуваного, - зазвичай перші урагани в цьому регіоні починають формуватися всередині серпня.

Ця злива може призвести до небезпечного для життя затоплення, швидкого наповнення струмків та до поодиноких повеней на річках.
Національний центр ураганів США

"Ця злива може призвести до небезпечного для життя затоплення, швидкого наповнення струмків та до поодиноких повеней на річках", - застерегли в Національному центрі ураганів США.

Раніше надзвичайники застерігали, що через пандемію та спалах COVID-19 на півдні країни впоратись із наслідками буревіїв буде складніше, ніж зазвичай. Утім, місцева влада наполягає, що готова до виклику.

“Не думайте, що оскільки ми боремось із COVID-19 вже п’ять місяців, ми вичерпали енергію, чи у нас закінчилось пальне. Це не так. Ми можемо робити дві речі одночасно і в обох випадках ми переможемо”, - заявив мер міста Корпус Крісті Джо МакКомб.

Окрім урагану Ганна, в Карибському регіоні сформувався також тропічний шторм Гонзало, а до Гаваїв наближається ураган Дуглас.

Дивіться також: Через пандемію чимало американців відпочивають у будинках на колесах.

Через пандемію чимало американців відпочивають у будинках на колесах. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG